SütiSári

Semmi más csak sütés

Nyár kedvence, a snidlinges zsemle!

dsc_6262_1.jpg 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g kenyérliszt
  • 250 g liszt
  • 15 g élesztő
  • 20 g só
  • 1 csokor snidling
  • 30 g vaj
  • 1 kk. cukor
  • 150 g tej
  • 150 g víz

Lekenéshez:felvert tojás

 

 

Elkészítés:

 

A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.

Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.

Letakarva 1 óráig kelesztjük.

Kelesztés után 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát.

Egy zsemle súlya 119 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket, majd kigömbölyítjük őket.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.

Letakarva duplájára kelesztjük a őket kb. fél óráig, majd a végén tojással lekenjük a tetejüket.

Előmelegített sütőben 210°C-on 20 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1218141646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása