Hozzávalók a tésztához:
- 360 g liszt
- 144 g reszelt sajt
- 5 g só
- 108 g tej
- 72 g vaj
- 1 kk. cukor
- 1 db alma
Lekenéshez: felvert tojás+ reszelt sajt
Elkészítése:
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- A száraz anyagokat a vajjal elmorzsoljuk.
- Ha már félig bedagasztottuk a tésztánkat, akkor rakjuk bele a reszelt almát és a reszelt sajtot.
- A tésztát a hűtőbe helyezzük kb. 1 órára.
- 1,5 cm vastagra nyújtjuk és kis darabokra vágjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük az almás-sajtos rudakat.
- Meleg helyen kelesztjük 30 percig.
- A végén tojással lekenjük és megszórjuk sajttal a tetejüket.
- Előmelegített sütőben 210°C-on 10 percig süssük az almás-sajtos rudakat.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1818287975
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.