Hozzávalók a tésztához:
- 250 g kenyérliszt
- 250 g liszt
- 15 g élesztő
- 20 g só
- 1 csokor snidling
- 30 g vaj
- 1 kk. cukor
- 150 g tej
- 150 g víz
Lekenéshez:felvert tojás
Elkészítés:
A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
Maradék hozzávalót is hozzáadjuk a tésztához. Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor jó.
Letakarva 1 óráig kelesztjük.
Kelesztés után 8 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Egy zsemle súlya 119 g lesz. Mérlegen lemérjük a zsemléket, majd kigömbölyítjük őket.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a zsemléket.
Letakarva duplájára kelesztjük a őket kb. fél óráig, majd a végén tojással lekenjük a tetejüket.
Előmelegített sütőben 210°C-on 20 percig süssük a zsemléket.(Ez a sütőtől függ, mennyi ideig kell sütni.)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.