A tésztához:
- 500 g finomliszt
- 150 g vaj
- 150 g cukor
- 3 db tojássárgája
- 1 csom. sütőpor
- 5 dl tej
A töltelékhez:
- 3 dl tej
- 1 csom. vaníliás cukor
- 5 dl rum
- 4ek ribizli lekvár
- 2ek cukrozatlan kakaópor
- 100 g porcukor
- 100 g vaj
A habhoz:
- 4 db tojásfehérje
- 200 g porcukor
A tészta alapanyagait összegyúrjuk és három részre osztjuk, és egyenként folpackba csomagolva pihentetjük őket egy órát a hűtőbe
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Mindegyik részt tegyük sütőpapírra, majd nyújtsuk ki a tészta lapokat. Villával szurkáljuk meg őket pár helyen. A sütőpapírral együtt tegyük át az első lapot egy tepsi hátuljára. Toljuk a sütőbe 6 percre. Süssük meg a többi lapot is, várjuk meg, míg kihűlnek.
A harmadik lapot apróra törjük, és a cukorral ízesített tejbe keverjük.
A porcukorral vajjal kihabosítjuk.
Hozzáadjuk a rumot, a lekvárt, a kakaóport és a porcukorral kihabosított vajat, majd alaposan krémessé keverjük ezt a masszát.
Helyezzük keretbe az első tészta lapot megkenjük a kakaós-rumos krémmel, és rátesszük a másik lapot. Kissé le is nyomhatjuk egy másik vágódeszkával, azután a hűtőbe tesszük.
A tojásfehérjét a cukorral gőz felett kemény habbá verjük.
Egyenletesen rákenjük a süti tetejére, a tojáshabot.
Egy éjszakára visszatesszük a hűtőbe.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.