SütiSári

Semmi más csak sütés

Ez a zserbó nem kényes, hanem finom édes mézes

dsc_0471_1.jpg

dsc_0489_1.jpg

dsc_0474_1.jpg

dsc_0509_1.jpg

 

 

Tészta:

  • 1 db tojás
  • 100 g margarin
  • 150 g porcukor
  • 3 ek tejszín
  • 4 ek méz
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 500 g finomliszt
  • 1 tk fahéj

Krém:

  • 5 dl tej
  • 1 csomag pudingpor
  • 250 g margarin
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Összeállításhoz: 1 kis üveg baracklekvár

 

A tésztához a tojást, vajat, mézet, tejet, porcukrot, szódabikarbónát keverjük össze alaposan egy hőálló tálban. Tegyük a gáztűzhelyre, majd folyamatos kevergetés mellett forraljuk fel, majd főzzük 2-3 percig.

Öntsük a keveréket a lisztre, először kanállal, majd kézzel dolgozzuk össze a tésztát. Picit ragacsos lesz a méz miatt, de szépen össze fog állni, nem szabad több lisztet hozzáadni.

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Osszuk négy egyenlő részre a tésztát

Mindegyik részt tegyük sütőpapírra, majd nyújtsuk ki a tészta lapokat. Villával szurkáljuk meg őket pár helyen.. A sütőpapírral együtt tegyük át az első lapot egy tepsi hátuljára. Toljuk a sütőbe 6 percre. Süssük meg a többi lapot is ugyanígy, várjuk meg, míg kihűlnek.

A hideg tejben keverjük el a pudingport, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés közben kezdjük el melegíteni. Ha sűrű a puding, húzzuk le a tűzről, hagyjuk teljesen kihűlni. Még melegen adjuk hozzá a cukrot.

A puha margarint adjuk hozzá a kihűlt pudinghoz, azzal is keverjük egyneművé.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1018370737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása