Hozzávalók:
Tészta:
- 450 g finomliszt
- 80 g porcukor
- 120 g margarin
- 3 ek. méz
- 2 db tojás
- 1 tk. szódabikarbóna
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 100g darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 2 kk. vaníliaaroma
- 100g margarin
- 100 g porcukor
Elkészítése:
- A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük: a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát.
- A vajat összeolvasztjuk a mézzel, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztes keverékhez öntjük, ezután az egészet tésztává gyúrjuk.
- A tésztát 3 részre osztjuk és mindegyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk
- Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük meg a lapokat.
- A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport a cukorral és még forrón hozzákeverjük a mákot, a citromhéjat.
- A krémet kihűtjük.
- Alaposan habosítsuk ki a vajjal a mákos krémet.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik lapot.
- A lap tetején a krémet egyenletesen elkenjük.
- A videóban látható módon rétegezzük a sütit.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a sütit.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8218295381
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.