SütiSári

Semmi más csak sütés

Keletről jön a kikelet, mákkal készül ez a szelet

dsc_0075_1.jpg

dsc_0044_1.jpg

dsc_0064_1.jpg

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 450 g finomliszt
  • 80 g porcukor
  • 120 g margarin
  • 3 ek. méz
  • 2 db tojás
  • 1 tk. szódabikarbóna

Krém:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 100g darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 kk. vaníliaaroma
  • 100g margarin
  • 100 g porcukor

 

 

Elkészítése:

  1. A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük: a lisztet, a porcukrot és a szódabikarbónát.
  2. A vajat összeolvasztjuk a mézzel, hozzákeverjük a tojásokat és a lisztes keverékhez öntjük, ezután az egészet tésztává gyúrjuk.
  3. A tésztát 3 részre osztjuk és mindegyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk
  4. Előmelegített sütőben 200°C-on 15 percig süssük meg a lapokat.
  5. A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport a cukorral és még forrón hozzákeverjük a mákot, a citromhéjat.
  6. A krémet kihűtjük.
  7. Alaposan habosítsuk ki a vajjal a mákos krémet.
  8. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik lapot.
  9. A lap tetején a krémet egyenletesen elkenjük.
  10. A videóban látható módon rétegezzük a sütit.
  11. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a sütit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8218295381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása