Hozzávalók:
Tészta:
- 3 db tojás
- 3 ek kristálycukor
- 3 ek finom liszt
- 3 ek darálatlan mák
- 1 tk sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 800 ml tej
- 3 cs. vanília pudingpor
- 250 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 tk vanília aroma
Rétegek közé: lekvár
Elkészítés
- A tojásokat cukorral kihabosítjuk.
- Lisztet, mákot, sütőport, összekeverjük és hozzá szitáljuk a tojásos keverékhez. Majd lassan belekeverjük.
- A tepsit 27x37 cm. sütőpapírral béleljük ki. Tésztát beleöntjük, és elsimítjuk.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 10 perc alatt készre sütjük a mákos piskótát.
- A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot egy gyorsforralóban.
- A pudingot kihűtjük.
- Alaposan habosítsuk ki a vajjal a pudingot.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik piskóta lapot.
- A lap tetején a vaníliás krémet egyenletesen elkenjük.
- Erre ráhelyezzük a következő piskótát, majd ezt is megkenjük egyenletesen a vaníliás krémmel. A tetejére tesszük a harmadik piskóta lapot és ráhelyezzük a maradék krémet. Az egész sütit lefedjük folpackkal.
- A videóban látható módon rétegezzük a sütit.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihentetni.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8818309293
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.