SütiSári

Semmi más csak sütés

Egy kis varázslat, ákombákom, ebbe a tésztába kerül a mákom

dsc_0227_1.jpg

dsc_0242_1.jpg

dsc_0248_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

Tészta:

  • 3 db tojás
  • 3 ek kristálycukor
  • 3 ek finom liszt
  • 3 ek darálatlan mák
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só

A krémhez:

  • 800 ml tej
  • 3 cs. vanília pudingpor
  • 250 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 tk vanília aroma

Rétegek közé: lekvár

Elkészítés

  1. A tojásokat cukorral kihabosítjuk.
  2. Lisztet, mákot, sütőport, összekeverjük és hozzá szitáljuk a tojásos keverékhez. Majd lassan belekeverjük.
  3. A tepsit 27x37 cm. sütőpapírral béleljük ki. Tésztát beleöntjük, és elsimítjuk.
  4. Előmelegített sütőben 180°C-on 10 perc alatt készre sütjük a mákos piskótát.
  5. A krémekhez megfőzzük a tejben a pudingot egy gyorsforralóban.
  6. A pudingot kihűtjük.
  7. Alaposan habosítsuk ki a vajjal a pudingot.
  8. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az egyik piskóta lapot.
  9. A lap tetején a vaníliás krémet egyenletesen elkenjük.
  10. Erre ráhelyezzük a következő piskótát, majd ezt is megkenjük egyenletesen a vaníliás krémmel. A tetejére tesszük a harmadik piskóta lapot és ráhelyezzük a maradék krémet. Az egész sütit lefedjük folpackkal.
  11. A videóban látható módon rétegezzük a sütit.
  12. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük pihentetni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8818309293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása