SütiSári

Semmi más csak sütés

Most is a szemesnek áll a világ, ehhez a sütihez nem kell darált mák

dsc_6678_2.jpg

dsc_6690_2.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 300 g liszt
  • 1 csipet só
  • 150 g porcukor
  • 50 g vaj
  • 6 g sütőpor
  • 1 db tojás
  • 50 g tej
  • 1 tk. szódabikarbóna

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 400 g tej
  • 300 g tejszín
  • 250 g vaj vagy margarin
  • 200 g kristálycukor

Hozzávalók a mákos piskótához:

  • 4 db tojás
  • 150 g cukor
  • 3 ek. víz
  • 150 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 50 g olaj
  • 100 g mák (nem darált!!!)

 

 

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
  2. A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a tejet a tésztához.
  4. A tésztát összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk.
  5. A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30 cm-es) helyezzük.
  6. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 10 perc alatt megsütjük a 2 lapot.
  7. A pudingport, a tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
  8. Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
  9. Miután kihűlt pudingokhoz hozzáadjuk a puha vajkockákat és habverő géppel kikeverjük a krémet.
  10. A mákos piskótához a tojásokat ketté választjuk.
  11. A tojásfehérjét 50 g cukorral kemény habbá verjük.
  12. A tojások sárgáját a maradék cukorral jó habosra keverjük, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk az olajat és a vizet.
  13. Óvatosan belekeverjük a mákot, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  14. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 °C-os (alsó-felső sütés) sütőben 20 perc alatt készre sütjük a mákos piskótát.
  15. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az első tészta alapot.
  16. A lap tetejére a krém felét egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a mákos piskótát.
  17. A mákos piskóta tetején egyenletesen elkenjük a maradék krémet.
  18. Az utolsó lapot is ráhelyezzük a süti tetejére.
  19. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a mákos a krémest.
  20. Másnap szeleteljük a süteményt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr718146698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása