SütiSári

Semmi más csak sütés

Süti Sári most ezt álmodta, mára fantázia szeletet alkotta

 

 

dsc_0820_1.jpg

dsc_0825_1.jpg

dsc_0835_1.jpg

dsc_0843_1.jpg

dsc_0855_1.jpg

A barna laphoz: /20×30 cm tepsihez/

  • 2 db tojás
  • 4 ek. cukor
  • 2 ek. víz
  • 1 ek. étolaj
  • 4 ek. liszt
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 ek. kakaópor

A fehér tésztához:

  • 3 db tojásfehérje
  • 4 ek. cukor
  • 1 mk. sütőpor
  • 4 ek. finomliszt
  • 1 ek. étolaj
  • 1 ek. víz
  • 70 g darabos dió
  • 250 g házi, cukrozott magozott meggy

A krémhez:

  • 3 db tojássárgája
  • 3 ek. cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 150 g vaj

burkolása:

 

  • 200 g étcsoki
  • 25 g vaj
  • 35 g tejszín

Elkészítése:

  1. A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
  2. A kakaós tészta készítés: A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat és a vizet.
  3. Hozzászitáljuk a sóval, a sütőporral, a kakaóporral elkevert lisztet. Addig keverjük míg homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!
  4. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  5. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
  6. Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
  7. Hagyjuk a piskótát kihűlni.

 

  1. A világos tészta készítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az apróra vágott diót és a levétől lecsepegtetett meggyet belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
  2. Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük
  3. A tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
  4. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az kakaós piskóta lapot.
  5. A piskótalap tetején a krémet egyenletesen elkenjük.
  6. Ráhelyezzük a világos piskótát a krém tetejére.
  7. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a fantázia sütit.
  8. Eltávolítjuk a keretet és a csokit, a vajat és a tejszínt a mikróban felmelegítjük.
  9. Lekenjük vele a süteményt a csokival és újra a hűtőben tesszük fél órára.
  10. Ha a csoki megkötött rajta akkor szeleteljük a sütit.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318404093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása