A barna laphoz: /20×30 cm tepsihez/
- 2 db tojás
- 4 ek. cukor
- 2 ek. víz
- 1 ek. étolaj
- 4 ek. liszt
- 1 mk. sütőpor
- 1 ek. kakaópor
A fehér tésztához:
- 3 db tojásfehérje
- 4 ek. cukor
- 1 mk. sütőpor
- 4 ek. finomliszt
- 1 ek. étolaj
- 1 ek. víz
- 70 g darabos dió
- 250 g házi, cukrozott magozott meggy
A krémhez:
- 3 db tojássárgája
- 3 ek. cukor
- 3 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 150 g vaj
burkolása:
- 200 g étcsoki
- 25 g vaj
- 35 g tejszín
Elkészítése:
- A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük.
- A kakaós tészta készítés: A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat és a vizet.
- Hozzászitáljuk a sóval, a sütőporral, a kakaóporral elkevert lisztet. Addig keverjük míg homogén nem lesz. Vigyázat ne keverjük sokáig, mert hab összetörik!
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük.
- Fapálcával ellenőrizzük a piskóta közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
- Hagyjuk a piskótát kihűlni.
- A világos tészta készítés: A tojások fehérjét a cukorral habbá verjük. Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd az étolajat, vizet apránként adagoljuk hozzá. Végül az apróra vágott diót és a levétől lecsepegtetett meggyet belekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük.
- Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 10 vagy 15 percig sütjük
- A tojássárgákat a cukorral, tejjel, pudingporral elkeverjük simára, majd felfőzzük. Amikor kihűlt, a vajjal habosra keverjük.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az kakaós piskóta lapot.
- A piskótalap tetején a krémet egyenletesen elkenjük.
- Ráhelyezzük a világos piskótát a krém tetejére.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a fantázia sütit.
- Eltávolítjuk a keretet és a csokit, a vajat és a tejszínt a mikróban felmelegítjük.
- Lekenjük vele a süteményt a csokival és újra a hűtőben tesszük fél órára.
- Ha a csoki megkötött rajta akkor szeleteljük a sütit.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr318404093
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.