SütiSári

Semmi más csak sütés

Jön a kánikula, közeleg a nyár, ehhez a tortához sütőt ne használj!!

dsc_6590_1.jpg

dsc_6586_1.jpg

dsc_6606_1.jpg

dsc_6627_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 5 db alma
  • 1 db citrom leve
  • 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • 3 tk. fahéj
  • 3 ek. kristálycukor

 tortaforma: 18 cm

Elkészítése:

  1. A lereszelt almát 2,25 dl vízben puhára pároljuk, a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével is.
  2. A pudingport 2,25 dl vízben csomómentesre keverjük és az almára öntjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  3. Egy 18 cm-es tortaformát szorosan kirakunk a babapiskótával. A meleg alma ¼ részét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk, végül a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  4. Kihűtjük, a tortát és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le
  5. Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből, és kivesszük a tortakarikát . A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a torta tetejére kenjük, és az egészet megszórjuk reszelt étcsokival.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218139130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása