Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 5 db alma
- 1 db citrom leve
- 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4,5 dl víz
- 3 tk. fahéj
- 3 ek. kristálycukor
tortaforma: 18 cm
Elkészítése:
- A lereszelt almát 2,25 dl vízben puhára pároljuk, a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével is.
- A pudingport 2,25 dl vízben csomómentesre keverjük és az almára öntjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Egy 18 cm-es tortaformát szorosan kirakunk a babapiskótával. A meleg alma ¼ részét a babapiskótára önjük, majd erre újabb babapiskóta sort teszünk, végül a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Kihűtjük, a tortát és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le
- Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből, és kivesszük a tortakarikát . A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a torta tetejére kenjük, és az egészet megszórjuk reszelt étcsokival.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218139130
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.