SütiSári

Semmi más csak sütés

Farsangkor nemcsak fánk, hanem pogi is várhat ránk

dsc_0186_1.jpg

dsc_0170_1.jpg

dsc_0179_1.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 15 g só
  • 25 g élesztő
  • 200 g vaj
  • 1 db tojás
  • 90 g tejföl
  • 100 ml tej
  • 10 g cukor
  • 150 g előre lepirított lila hagyma

Lekenéshez:

 

  • 1 db tojás
  • sajt

 

 

Elkészítése:

 

  1. Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
  2. A tésztát meleg helyen kelesztjük 1 óráig, majd belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
  3. A tetejét lekenjük felvert tojással és ráreszeljük a sajtot.
  4. Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat.
  6. A pogácsákat 30 percig újból kelesztjük.
  7. Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518315091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása