Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 15 g só
- 25 g élesztő
- 200 g vaj
- 1 db tojás
- 90 g tejföl
- 100 ml tej
- 10 g cukor
- 150 g előre lepirított lila hagyma
Lekenéshez:
- 1 db tojás
- sajt
Elkészítése:
- Az összetevőket egy edényben összekeverjük és tésztát gyúrunk belőle.
- A tésztát meleg helyen kelesztjük 1 óráig, majd belisztezett nyújtódeszkán kinyújtjuk.
- A tetejét lekenjük felvert tojással és ráreszeljük a sajtot.
- Egy 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki a tésztát.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a pogácsákat.
- A pogácsákat 30 percig újból kelesztjük.
- Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig süssük a pogácsákat (légkeverés nélkül). Ha a pogácsa teteje szép világosbarna, akkor biztosan megsültek.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8018315091
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.