Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 75 g kristálycukor
- 2 csomag habfixáló
- 2 db tojás
lemon curd-höz:
- 1 db lapzselatin
- 1 citrom reszelt héja
- 1 db citrom leve
- 50 g kristálycukor
- 1 db tojás
- 50 g vaj
A tetejére: cukrozatlan kakaópor
- 200 ml limoncello
Elkészítése:
- A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
- Hozzáadjuk a tojást és a cukrot.
- Vízfürdő felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
- Hozzáadjuk a vajat és kihűtjük.
- A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
- A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez a limoncello negyedét.
- A babapiskótákat megforgatjuk a maradék limoncelloban és az edény aljára tesszük.
- Jöhet egy adag krém majd ezt elsimítjuk.
- Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a limoncello tiramisut.
- Másnap megszórjuk kakaóporral a tiramisu tetejét.
- A tiramisu tejére ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Ez kb. 300 g felvert tejszínt jelent.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518130024
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.