SütiSári

Semmi más csak sütés

Limoncello lesz a kulcsa, tiramisu így lesz tuningolva!

dsc_6224_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 250 g habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 75 g kristálycukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 2 db tojás

 

lemon curd-höz:

  • 1 db lapzselatin
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db citrom leve
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db tojás
  • 50 g vaj

 

A tetejére: cukrozatlan kakaópor

  • 200 ml limoncello

Elkészítése:

  1. A citrom héját lereszeljük, és a levét kifacsarjuk.
  2. Hozzáadjuk a tojást és a cukrot.
  3. Vízfürdő felett addig keverjük habverővel, míg be nem sűrűsödik.
  4. Hozzáadjuk a vajat és kihűtjük.
  5. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csípi akkor pont jó).
  6. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd habbá verjük. Ezt is hozzákeverjük a krémhez. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez a limoncello negyedét.
  7. A babapiskótákat megforgatjuk a maradék limoncelloban és az edény aljára tesszük.
  8. Jöhet egy adag krém majd ezt elsimítjuk.
  9. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük a limoncello tiramisut.
  10. Másnap megszórjuk kakaóporral a tiramisu tetejét.
  11. A tiramisu tejére ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Ez kb. 300 g felvert tejszínt jelent.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6218130024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása