SütiSári

Semmi más csak sütés

Babona, répa, lencse, így jön el a szerencse!

Lencse leves

dsc_1026_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 tk. füstölt fűszerpaprika
  • 200 g füstölt sonka
  • só, ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db sárgarépa
  • 150 g zellergumó
  • 2 ek. olaj
  • 1 tk. fehérbors
  • 2 l zöldség alaplé
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • 3 db babérlevél
  • 150 g lencse

+tejföl a tetejére

Elkészítése:

 

  1. A hagymákat egy kevés vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót és a fűszerpaprikát.
  2. Hozzáadjuk az alaplevet, az előző este beáztatott lencsét, a felkockázott zöldséget és a fűszereket.
  3. Hozzáadjuk a maradék hozzávalót a leveshez.
  4. Miután megpuhultak zöldségek utána hozzáadjuk a leveshez a füstölt sonkát.
  5. 30 percig főzzük a fazékban.
  6. Utána fogyaszthatjuk a levest egy kis tejföllel és kenyérrel.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2718759092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása