Lencse leves
Hozzávalók:
- 1 db vöröshagyma
- 2 tk. füstölt fűszerpaprika
- 200 g füstölt sonka
- só, ízlés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 db sárgarépa
- 150 g zellergumó
- 2 ek. olaj
- 1 tk. fehérbors
- 2 l zöldség alaplé
- 1 db marhahúsleves kocka
- 3 db babérlevél
- 150 g lencse
+tejföl a tetejére
Elkészítése:
- A hagymákat egy kevés vajon lepirítjuk és hozzáadjuk a sót és a fűszerpaprikát.
- Hozzáadjuk az alaplevet, az előző este beáztatott lencsét, a felkockázott zöldséget és a fűszereket.
- Hozzáadjuk a maradék hozzávalót a leveshez.
- Miután megpuhultak zöldségek utána hozzáadjuk a leveshez a füstölt sonkát.
- 30 percig főzzük a fazékban.
- Utána fogyaszthatjuk a levest egy kis tejföllel és kenyérrel.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2718759092
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.