SütiSári

Semmi más csak sütés

Biztos nem szárad rád, ez az apró mini kalács

dsc_0433_1_2.jpg

dsc_0437_1.jpg

dsc_0439_1.jpg

dsc_0447_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 50 g vaj
  • 50 g kristálycukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db tojás
  • 20 g élesztő
  • 8 g só
  • 1 db citrom reszelt héja

 

 

Elkészítése:

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe és hozzáadjuk a citrom reszelt héját.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  6. Letakarva meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük a tésztát.
  7. 8 egyenlő részre osztjuk.
  8. A videóban látható módon formázzuk meg a kalácsokat.
  9. A szilikon formába tesszük a kalácsot.
  10. Fél órára lefedve kelesztjük meleg helyen a kalács labdákat.
  11. A kalácsok tetejét lekenjük egész felvert tojással.
  12. Előmelegített 180°C-os sütőben (alsó-felső sütés) 30 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz a tetejük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5118766692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása