Ez egy könnyű sütemény a borongós őszi napokra. A tiramisu szó jelentése ˇdobj felˇ, ami a két koffeintartalmú összetevőre utal: a presszókávéra és a kakaóra .
Hozzávalók:
- 24 db babapiskóta
- 350 ml kávé
- 1 kiskanál rumaroma
Hozzávalók a krémhez:
- 250 g mascarpone
- 316 ml tejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 170 g kristálycukor
- 1 csomag habfixáló
- 3 db tojás
- 10 g lapzselatin
A tetejére: cukrozatlan kakaópor
Az edény mérete:27x39 cm és 5 cm mély
Először a kávét beízesítjük egy kis rummal. Utána a tojáshoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő ,akkor az ujjukkal ellenőrizhetjük,ha csípi akkor jó).A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt habbá verjük. Azt is hozzákeverjük a krémhez. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk és leöntjük róla a vizet. Alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk mikróban. Hozzáadjuk a krémhez, úgy hogy egy kis krémet adunk a zselatinhoz és elkeverjük. És a többi krémmel elkeverjük. A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban és az edény aljára tesszük. Jöhet egy adag krém és elsimítjuk és még egy réteg babapiskóta megy rá. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.