SütiSári

Semmi más csak sütés

Tiramisu

Ez egy könnyű sütemény a borongós őszi napokra. A tiramisu szó jelentése ˇdobj felˇ, ami a két koffeintartalmú összetevőre utal: a presszókávéra és a kakaóra .

 dsc_5368.jpg

Hozzávalók:

  • 24 db babapiskóta
  • 350 ml kávé
  • 1 kiskanál rumaroma

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 316 ml tejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 170 g kristálycukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 3 db tojás
  • 10 g lapzselatin

A tetejére: cukrozatlan kakaópor

 

Az edény mérete:27x39 cm és 5 cm mély

Először a kávét beízesítjük egy kis rummal. Utána a tojáshoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítsük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő ,akkor az ujjukkal ellenőrizhetjük,ha csípi akkor jó).A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt habbá verjük. Azt is hozzákeverjük a krémhez. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk és leöntjük róla a vizet. Alacsony hőmérsékleten felolvasztjuk mikróban. Hozzáadjuk a krémhez, úgy hogy egy kis krémet adunk a zselatinhoz és elkeverjük. És a többi krémmel elkeverjük. A babapiskótákat megforgatjuk a kávéban és az edény aljára tesszük. Jöhet egy adag krém és elsimítjuk és még egy réteg babapiskóta megy rá. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7318090892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása