SütiSári

Semmi más csak sütés

Ezt a pitét megszereted, ha a szedret beleteszed

dsc_1972_1.jpg

dsc_1988_1.jpg

dsc_1996_1.jpg

dsc_2004_1.jpg

 

 

Hozzávalók egy 21 cm átmérőjű pitéhez:

 

  • 150 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

 

 

A tészta elkészítése:

 A lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, majd utána a vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük. Miközben a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékét.

 

A töltelék hozzávalói:

  • 3 db tojásfehérje
  • 150 g kristálycukor
  • 450 g görögjoghurt
  • 4 ek. liszt
  • 1 tk. vanília aroma
  • 150 g szeder
  • 1 tk. fahéj

 

A töltelék hozzávalóit egy edényben összekeverjük, szeder szemeket nem tesszük bele.

Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk.

. Lekenjük vékonyan lekvárral a tésztát és ráhelyezzük a tölteléket. A töltelék tetejére szeder szemeket helyezünk. A pite tetejét tetszőleges módon díszíthetjük, a megmaradt tésztából. Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 30 percig sütjük. De ez sütő fajtájától függ! Ha már aranybarna a tészta, akkor kész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr10018703868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása