SütiSári

Semmi más csak sütés

Mák az almát nagyon szereti, Sári ezért a sütihez lereszeli

dsc_2599_1.jpg

dsc_2610_1.jpg

dsc_2618_1.jpg

dsc_2672_1.jpg

dsc_2677_1.jpg

dsc_2720_1.jpg

 

 

A tésztához:

  • 10 db tojásfehérje
  • 300 g cukor
  • 200 g darált mák
  • 60 g édes kekszmorzsa
  • 1 mk. reszelt citromhéj
  • 150 g hámozott, reszelt alma (jonatán vagy idared)

A krémhez:

  • 6 dl tej
  • 70 g kukoricakeményítő
  • 3 db tojássárgája
  • 130 g cukor
  • 1/2 vaníliarúd kikapart belseje
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 tasak Dr. Oetker Habfixáló

Az almatöltelékhez:

  • 500 g hámozott, reszelt alma (jonatán vagy idared)
  • 50 g cukor
  • 1 mk. fahéj
  • 1 db citrom
  • 50 g vaj

A díszítéshez:

Tetszés szerint.

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A mákot, a morzsát és citromhéjat a reszelt almával összekeverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Sütőpapírral bélelt tepsire 6 db doboslap vastagságú tortalapot kenünk. 200 °C-os sütőben 12-14 percig sütjük. Sütés után még melegen alávágunk. Csak közvetlenül a betöltés előtt szúrjuk ki, mivel a laza szerkezet miatt esetleg kicsit zsugorodhat a lap.

Kevés tejjel simára keverjük a keményítőt és a tojássárgáját. A többi tejet, a cukrot és a kikapart vaníliarúd tartalmát felforraljuk, majd a folyamatos keverés közben hozzáadott keményítős tojássárga keverékkel besűrítjük.

A kihűlt krémhez óvatosan hozzákeverjük a felvert tejszínt.

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a cukorral, 1 darab citrom levével, fahéjjal vajon megpároljuk, majd kihűtjük.

Betöltés:

 

 

Az alma egyszerűbb elegyengetését könnyíti, ha az almával töltött 2 lapot előre az asztalon összetöltjük. Ezután az alsó lapot megkenjük krémmel és ráhelyezzük a már almával töltött 2-3. lapot. Erre kenjük a második krémréteget és rátesszük az almával töltött 4.-5. lapot. Ezek tetejére ismét a krémtöltelék kerül és ráhelyezzük az utolsó lapot is. Kicsit dermesztjük, majd a maradék krémből a tetejét és az oldalát lekenjük.

 

Díszítése tetszés szerint én olvasztott fehér csokival és étcsokival díszíttetem.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5618469539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása