Yudane:
- 95 g BL80 liszt
- 80 ml víz
A tészta.
- 385 g BL80 liszt
- 1 cs. instant élesztő (szárított)
- 36 g cukor
- 9 g só
- 255 ml langyos tej
- az előtészta, yudane
- 1db tojás a kenéshez
Elkészítése
- Yudane előtészta készítése a forrásban lévő vízzel elkeverjük benne a lisztet.
- A tejet a cukrot összekeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
- A sót és a lisztet összekeverjük a dagasztó gépben.
- Hozzáadjuk yudanet, a felfutatott élesztőt és a tejet, majd tésztát gyúrunk belőlük.
- Lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
- Lemérjük a tésztát és három egyenlő részre osztjuk és egyenként kigömbölyítjük őket.
- Letakarva 15 percig kelesztjük őket.
- A japán kenyeret a videóban látható, módon megformázzuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
- Letakarva 30 percig kelesztjük a kenyeret.
- A kenyér tetejét lekenjük egész felvert tojással.
- Előmelegített sütőben 190°C-os sütőben 30-35 percig sütjük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018700750
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.