SütiSári

Semmi más csak sütés

Könnyű és felhő fehér, ez a japán tejkenyér

dsc_1063_1.jpg

dsc_1068_1.jpg

Yudane:

  • 95 g BL80 liszt
  • 80 ml víz

 

A tészta.

  • 385 g BL80 liszt
  • 1 cs. instant élesztő (szárított)
  • 36 g cukor
  • 9 g só
  • 255 ml langyos tej
  • az előtészta, yudane

 

  • 1db tojás a kenéshez

 

Elkészítése

  1. Yudane előtészta készítése a forrásban lévő vízzel elkeverjük benne a lisztet.
  2. A tejet a cukrot összekeverjük és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  3. A sót és a lisztet összekeverjük a dagasztó gépben.
  4. Hozzáadjuk yudanet, a felfutatott élesztőt és a tejet, majd tésztát gyúrunk belőlük.
  5. Lefedve meleg helyen 1 órán át kelesztjük.
  6. Lemérjük a tésztát és három egyenlő részre osztjuk és egyenként kigömbölyítjük őket.
  7. Letakarva 15 percig kelesztjük őket.
  8. A japán kenyeret a videóban látható, módon megformázzuk.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
  10. Letakarva 30 percig kelesztjük a kenyeret.
  11. A kenyér tetejét lekenjük egész felvert tojással.
  12. Előmelegített sütőben 190°C-os sütőben 30-35 percig sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3018700750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása