Hozzávalók:
- 688 g málna
- 150 g piros ribizli
- 158 g porcukor
- 500 g habtejszín (35%-os állati tejszín)
- 6 szál levendula (csak a levendula virágai ehető), de el is hagyható
Elkészítése:
- A tejszínt nagyon fontos, hogy előtte egy nappal hűtve legyen.
- A málnát és a ribizlit botmixerrel összepréseljük, leszűrjük egy szúnyogháló segítségével. Kezünk segítségével kipréseljük a gyümölcsöt. Csak a levét használjuk fel. (Azért van, szükség rá, mert miközben eszed a parfét ne ragadjon mag a fogad közzé).
- Hozzáadjuk a levendula virágait.
- A tejszínt 70%-ig habbá verjük, és csak fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot.
- Laza mozdulatokkal egy mély tálban összekeverjük.
- Egy 19x29 cm tálba öntjük, és 2 óránként átdolgozzuk a Azért van szükség rá, mert a parfé fokozatosan hűl ki a tálba és kikristályosodik, a botmixerrel összetöröd a jégkristályokat. Egy éjszakára fagyasztóba helyezzük.
Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi szint: könnyű
Úgy tálalod, ahogy szeretnéd. Én egy tányérdesszertet képzeltem el. Miközben tálaltam a homokos tengerpart járt az eszembe.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9818090952
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.