SütiSári

Semmi más csak sütés

Itt van már az alma szezon, frissen a kertből hozom

dsc_2826_2.jpg

dsc_2831_1.jpg

dsc_2850_1.jpg

dsc_2853_1.jpg

dsc_2868_1.jpg

 

Tésztához:

  • 3 db tojás
  • 100 g cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 200 g liszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl étolaj

Almás töltelékhez:

  • 1 kg alma
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1,5 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1/2 citrom leve
  • 3 dl víz

Túróhabhoz:

  • 250 g mascapone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, tejet és hozzá forgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük. Előmelegített 180°C-os sütőben kb.20 percig készre sütjük.

Az almákat megpucoljuk, lereszeljük és facsarjuk ki az almákat.

A tölteléket helyezzük egy gyorsforralóba adjuk hozzá a citromlevet, cukrot, fahéjat és 1,5dl vizet, majd puhára főzzük.

 Hozzáadjuk a maradék vízben elkevert pudingport az almához. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.

A piskótát keretbe helyezzük.

Ha kihűlt a töltelék akkor egyenletesen elkenjük a piskóta tetején.

Pár percre a hűtőbe helyezzük a sütit.

Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből. A tejszínt, a mascarponét és a porcukrot habbá verjük. Egyenletesen a süti tetejére kenjük

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap szeletelhetjük a süteményt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8518487083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása