SütiSári

Semmi más csak sütés

Klasszikus recept, más a lekvárja, kívül-belül csoki kerül a tortára

dsc_1623_1.jpg

dsc_1628_1.jpg

dsc_1638_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 5 db tojás
  • 140 g vaj
  • 115 g kristálycukor
  • 140 g étcsoki
  • 85 g darált mandula
  • 55 g liszt
  • + szőlőlekvár és fehér csoki

A bevonathoz:

  • 200 g étcsokoládé

 

Elkészítése:

 

  1. A tojásokat ketté választjuk.
  2. A fehérjét habbá verjük. egy tálban.
  3. A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját.
  4. A vajas keverékhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a vanília aromát, a lisztet és a darált mandulát.
  5. A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk csokis masszához.
  6. Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a tésztát.
  7. Előmelegített 180°C-on 25 percig sütjük.
  8. A kihűlt tésztát kettévágjuk és megkenjük szőlőlekvárral.
  9. Végül ismét csokit olvasztunk, és bevonjuk vele a tortát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg a csoki rádermed.

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2918436037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása