Hozzávalók:
- 5 db tojás
- 140 g vaj
- 115 g kristálycukor
- 140 g étcsoki
- 85 g darált mandula
- 55 g liszt
- + szőlőlekvár és fehér csoki
A bevonathoz:
- 200 g étcsokoládé
Elkészítése:
- A tojásokat ketté választjuk.
- A fehérjét habbá verjük. egy tálban.
- A vajat a cukorral kihabosítjuk, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját.
- A vajas keverékhez hozzáadjuk az olvasztott csokit, a vanília aromát, a lisztet és a darált mandulát.
- A felvert tojásfehérjét óvatosan hozzáforgatjuk csokis masszához.
- Sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük a tésztát.
- Előmelegített 180°C-on 25 percig sütjük.
- A kihűlt tésztát kettévágjuk és megkenjük szőlőlekvárral.
- Végül ismét csokit olvasztunk, és bevonjuk vele a tortát, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg a csoki rádermed.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2918436037
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.