SütiSári

Semmi más csak sütés

Almás pite

dsc_6556.jpg

Hozzávalók egy 21 cm átmérőjű pitéhez:

  • 150 g liszt
  • 100 g vaj
  • 50 g porcukor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • fél citrom reszelt héja

 

A tészta elkészítése:
 A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját összekeverjük, majd utána a vajat elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját. Összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük. Miközben a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékét.

A töltelék hozzávalói:

  • 5 db alma
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 kiskanál citromlé
  • 100 g darált dió
  • 100 g kristálycukor

 

Az almát megpucoljuk, lereszeljük és kifacsarjuk az alma levét. Minden hozzávalót elkeverjük az almával.

Miután a tészta pihent kinyújtjuk a tésztát és formába helyezzük. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és rizst öntünk rá.

Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 11 percig sütjük. Ha a tészta készen van, akkor  levesszük róla a rizst és a sütőpapírt. Lekenjük vékonyan baracklekvárral a tésztát és ráhelyezzük a tölteléket. A pite tetejét tetszőleges módon díszíthetjük, a megmarad tésztából. A pitét visszatesszük a sütőbe és 15-percig készre sütjük. De ez sütő fajtától függ! Ha már aranybarna, akkor kész.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9818090942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása