SütiSári

Semmi más csak sütés

Ehhez a tortához nem kell sütő, csak egy kis türelem és egy hűtő

dsc_2206_1.jpg

dsc_2209_1.jpg

dsc_2222_1.jpg

dsc_2228_1.jpg

dsc_2232_1.jpg

dsc_2243_1.jpg

dsc_2272_1.jpg

dsc_2285_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 3 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 1 csomag főzésnélküli vaníliás pudingpor
  • 80 g porcukor
  • 1 csomag expressz zselatin

 

A rétegek közé:

  • szeder lekvár
  • szeder szemek

 

 

Elkészítése:

 

Óvatosan elkeverjük a tejszínt és pudingport.

Hozzáadjuk a mascarponét és porcukrot a tejszínhez.

A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.

A babapiskótákat megforgatjuk a szeder lekvárban és a torta aljára tesszük.

Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel a babapiskóta tetején. Megszórjuk a krém tetejét szederrel.

A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a tetejét előtte fóliázzuk le.

A torta tetejét ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Erre kb. 300 g felvert tejszín kell.

Díszítése tetszés szerint.

 szívtortaforma: 18 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4118460721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása