SütiSári

Semmi más csak sütés

Nem marad tátva a szád, mert ezt a sütit habzsolnád

dsc_1921_1.jpg

dsc_1957_1_1.jpg

dsc_1921_1_1.jpg

dsc_1923_1.jpg

dsc_1937_1_1.jpg

 

Hozzávalók:

 

  • 300 g babapiskóta
  • 1,5 kg alma
  • 1 db citrom leve
  • 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • 3 tk. fahéj
  • 200 g kristálycukor
  • tortaforma: sütőkeret

 

Elkészítése:

 

  1. A lereszelt almát 2,25 dl vízben puhára pároljuk, a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével együtt.
  2. A pudingport 2,25 dl vízben csomómentesre keverjük és az almára öntjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
  3. Egy sütőkeretet szorosan kirakunk a babapiskótával. A meleg alma töltelék felét ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk a tölteléket. Erre újabb babapiskóta sort teszünk, végül a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  4. Kihűtjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le a sütit.
  5. Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből, és kicsúsztatjuk a keretből. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd almás süti tetejére kenjük, és az egészet megszórjuk reszelt csokival.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2318446567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása