Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 1,5 kg alma
- 1 db citrom leve
- 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 4,5 dl víz
- 3 tk. fahéj
- 200 g kristálycukor
- tortaforma: sütőkeret
Elkészítése:
- A lereszelt almát 2,25 dl vízben puhára pároljuk, a cukorral, a fahéjjal és a citrom levével együtt.
- A pudingport 2,25 dl vízben csomómentesre keverjük és az almára öntjük. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük.
- Egy sütőkeretet szorosan kirakunk a babapiskótával. A meleg alma töltelék felét ráöntjük a babapiskótára és elsimítjuk a tölteléket. Erre újabb babapiskóta sort teszünk, végül a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Kihűtjük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük, előtte fóliázzuk le a sütit.
- Miután megdermedt, kivesszük a hűtőből, és kicsúsztatjuk a keretből. A habtejszínt kemény habbá verjük, majd almás süti tetejére kenjük, és az egészet megszórjuk reszelt csokival.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2318446567
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.