A tésztához:
- 200 g liszt
- 4 db tojás
- 150 g porcukor
- vanília aroma
- 1 teáskanál sütőpor
- 100 g olvasztott vaj
A betöltéshez:
- 150 g eper lekvár
A bevonáshoz:
- 550 g eper
- 75 g cukor
- 50 ml víz
- 1 darab citrom leve
- 200 g kókuszreszelék
Elkészítés
- A piskóta elkészítése:
A tojásokat a cukorral, vanília aromával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan összeforgatjuk.
Végül az olvasztott vajat több részletben belecsorgatjuk, közben folyamatosan keverjük, hogy egynemű tésztát kapjunk.
- Sütés:
A kész masszát egy 20×30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt aranybarnára sütjük.
- Eperszósz készítése:
Amíg a piskóta sül, elkészítjük az eperszószt: az epret a cukorral, vízzel és citromlével simára turmixoljuk, majd egy lábasba öntjük, és addig főzzük, amíg sűrű, szirup jellegű állagot kapunk.
- Összeállítás:
A kihűlt piskótát félbevágjuk, megkenjük lekvárral, majd rövid ideig pihentetjük, hogy a piskóta kissé magába szívja. Ezután 2,5–3 cm-es kockákra vágjuk.
A kockákat két villa segítségével megmártjuk az eperszószban, majd meghempergetjük kókuszreszelékben. Végül sütőrácsra vagy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket, és hagyjuk, hogy teljesen összeálljanak.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.