SütiSári

Semmi más csak sütés

Csak a sütemény formája, lett húsvétra a hangolva

dsc_0016_1.jpg

dsc_0018_1.jpg

dsc_0021_1.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 250 g liszt
  • 25 g vaj
  • 25 g kristálycukor
  • 1,25 dl tej
  • 1 db tojássárgája
  • 10 g élesztő
  • 4 g só

Hozzávalók a töltelékhez:

 

  • 250 g túró
  • 50 g kristálycukor
  • 1 db tojássárgája
  • 40 g kukoricadara
  • 2 kk. vanília aroma
  • 1 db narancs reszelt héja

 +mazsola

 

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet átszitáljuk egy edénybe.
  2. Belerakjuk a vajat és elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Hozzáadjuk a maradék kristálycukrot és a sót.
  4. Legvégén az élesztőt, a tejet és a tojást is belerakjuk, majd összegyúrjuk a tésztát.
  5. A tészta akkor jó, ha már elválik az edény falától.
  6. Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
  7. A tésztát kinyújtjuk és nyuszi alakú kiszúróval kiszaggatjuk a tésztát.
  8. A videóban látható módon megformázzuk.
  9. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a tésztát.
  10. A túrót, a cukrot, a tojássárgáját, a búzadarát, a narancs reszelt héját és a vanília aromát összekeverjük.
  11. A tészta közepét lenyomkodjuk és egy evőkanál túró tölteléket helyezünk a tészta közepére.
  12. Mazsolával kipakoljuk a tészta tetejét.
  13. Újabb 30 percig kelesztjük meleg helyen.
  14. Lekenjük felvert tojással a tészta szélét.
  15. Előmelegített 180°C-on (alsó-felső sütés) 25 percig sütjük, míg aranybarna nem lesz a teteje.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4718841616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása