SütiSári

Semmi más csak sütés

Nyúl Péter kedvence, nem elég ennek egy szelete

dsc_4492_1.jpg

dsc_4524_1.jpg

dsc_4541_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

 

  • 300 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 tk. fahéj
  • 5 tk. só
  • 5 tk. szódabikarbóna
  • 3 db sárgarépa
  • 4 db tojás
  • 1 dl olaj

 

 

 

 

A krémhez:

 

  • 500 g habtejszín
  • 500 g mascarpone
  • 260 g porcukor
  • 2 tk. vanília kivonat

tortaforma: 18 cm

Rétegek közé: lekvár

 

 

 

Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.

A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat. Hozzáadjuk a lereszelt répát a tojásos keverékhez.

Ezután kis adagonként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt két tortaformába öntjük a tésztákat és egyenletesen elkenjük.

Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 30 percig sütjük.

Fapálcával ellenőrizzük a tészták közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.

Hagyjuk a répás tésztákat kihűlni, majd félbe vágjuk őket, így lesz négy karikánk

A tejszínt habbá verjük.

A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot.

A kihűlt tortakarikákat a krémmel rétegezzük.

A videóban látható módon rétegezzük a tortát.

Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap díszítjük a tortát. 

 

A torta díszítése: csoki tojásokkal, ehető virágokkal, cukortojásokkal csinosíthatjuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218813126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása