Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. fahéj
- 5 tk. só
- 5 tk. szódabikarbóna
- 3 db sárgarépa
- 4 db tojás
- 1 dl olaj
A krémhez:
- 500 g habtejszín
- 500 g mascarpone
- 260 g porcukor
- 2 tk. vanília kivonat
tortaforma: 18 cm
Rétegek közé: lekvár
Egy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
A tojásokat a kristálycukorral habverő gép segítségével kikeverjük és hozzáadjuk az olajat. Hozzáadjuk a lereszelt répát a tojásos keverékhez.
Ezután kis adagonként hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt két tortaformába öntjük a tésztákat és egyenletesen elkenjük.
Előmelegített 180 °C–os sütőben (légkeveréses) 30 percig sütjük.
Fapálcával ellenőrizzük a tészták közepét, ha nem ragad a pálcára ki lehet venni, kész.
Hagyjuk a répás tésztákat kihűlni, majd félbe vágjuk őket, így lesz négy karikánk
A tejszínt habbá verjük.
A tejszínhez hozzáadjuk a mascarponét és a porcukrot.
A kihűlt tortakarikákat a krémmel rétegezzük.
A videóban látható módon rétegezzük a tortát.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük és másnap díszítjük a tortát.
A torta díszítése: csoki tojásokkal, ehető virágokkal, cukortojásokkal csinosíthatjuk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.