Hozzávalók a tésztához:
- 4 db tojás
- 4 ek. kristálycukor
- 4 ek. darált dió
- 3 ek. finomliszt
- 1 csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 200 g porcukor
- 1 csomag hideg pudingpor
- 200 g vaj
A tetejére:
- 2 dl habtejszín
- 250 g mascarpone
- 100 g porcukor
A díszítéshez:
marcipán virágok
Diós piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük.
A lisztet, a diót és a sütőport összekeverjük és felváltva hozzá adjuk a tojásos masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütés) 10 percig sütjük.
Óvatosan elkeverjük a tejszínt és a pudingport.
Hozzáadjuk porcukrot a tejszínhez.
A puding keveréket vajjal habosra keverjük.
A kihűlt tésztára kenjük a vaníliás krémet.
Óvatosan elkeverjük a tejszínt és a mascaponét.
Hozzáadjuk az expressz zselatint és a porcukrot a tejszínhez.
Az utolsó krémet ráhelyezzük a vaníliás krém tetejére és egyenletesen elkenjük rajta.
Hűtőbe tesszük a süteményt és másnap szeletelhetjük is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.