SütiSári

Semmi más csak sütés

Diókrémes csoda vár,ha Süti Sári megkínál!

dsc_0359_1.jpg

dsc_0375_1.jpg

dsc_0379_1.jpg

dsc_0383_1_1.jpg

dsc_0390_1_1.jpg

dsc_0393_1.jpg

dsc_0399_1.jpg

 

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojás
  • 4 ek. kristálycukor
  • 4 ek. darált dió
  • 3 ek. finomliszt
  • 1 csomag sütőpor

Hozzávalók a krémhez:

  • 3 dl habtejszín
  • 2 csomag habfixáló
  • 200 g porcukor
  • 1 csomag hideg pudingpor
  • 200 g vaj

A tetejére:

  • 2 dl habtejszín
  • 250 g mascarpone
  • 100 g porcukor

A díszítéshez:

marcipán virágok

Diós piskóta készítés:

A tojásokat a cukorral habosra keverjük.

A lisztet, a diót és a  sütőport összekeverjük és felváltva hozzá adjuk a tojásos masszához.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütés) 10 percig sütjük.

 

Óvatosan elkeverjük a tejszínt és a pudingport.

Hozzáadjuk porcukrot a tejszínhez.

A puding keveréket vajjal habosra keverjük.

A kihűlt tésztára kenjük a vaníliás krémet.

 Óvatosan elkeverjük a tejszínt és a mascaponét.

Hozzáadjuk az expressz zselatint és a porcukrot a tejszínhez.

Az utolsó krémet ráhelyezzük a vaníliás krém tetejére és egyenletesen elkenjük rajta.

Hűtőbe tesszük a süteményt és másnap szeletelhetjük is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9618858688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása