SütiSári

Semmi más csak sütés

Zölden ragyog a finomság, Fanta süti, a boldogság!

dsc_0238_1.jpg

dsc_0246_1.jpg

dsc_0265_1.jpg

dsc_0268_1.jpg

dsc_0276_1.jpg

 

A tésztához:

 

4 db tojás

4 ek kristálycukor

1 dl étolaj

4 ek liszt

6 g sütőpor

2 ek kakaópor

A krémhez:

250 g vaj

200 g porcukor

500 g tehéntúró

1 db citrom reszelt héja

A mázhoz:

80 g vaníliás pudingpor

2 dl kiwi szörp

6 dl víz

4 ek cukor

 

Elkészítése:

 

A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat.

A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.

Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.

Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük.

A krémhez a vajat, a porcukrot, a villával összetört túrót, a citromhéjat és a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk, és a hűtőbe tesszük.

A szörpöt és a vizet összekeverjük egy gyorsforralóban.

A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk. Egy szép zöld krémet kapunk, amelyet egy kicsit hűlni hagyunk.

Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap szeletelhetjük is a kiwis Fanta szeletet.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3418852128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása