A tésztához:
4 db tojás
4 ek kristálycukor
1 dl étolaj
4 ek liszt
6 g sütőpor
2 ek kakaópor
A krémhez:
250 g vaj
200 g porcukor
500 g tehéntúró
1 db citrom reszelt héja
A mázhoz:
80 g vaníliás pudingpor
2 dl kiwi szörp
6 dl víz
4 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük, majd hozzáadjuk az étolajat.
A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, és beleöntjük a masszát.
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 perc alatt készre sütjük.
A krémhez a vajat, a porcukrot, a villával összetört túrót, a citromhéjat és a vaníliás cukrot alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk, és a hűtőbe tesszük.
A szörpöt és a vizet összekeverjük egy gyorsforralóban.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk. Egy szép zöld krémet kapunk, amelyet egy kicsit hűlni hagyunk.
Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk, és egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap szeletelhetjük is a kiwis Fanta szeletet.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.