SütiSári

Semmi más csak sütés

Tavaszváró lúdláb torta, semmi más nem kell ide

dsc_4329_2.jpg

dsc_4227_1.jpg

dsc_4274_1.jpg

 

 

A piskótához:

3 db tojás

70 g kristálycukorcukor

70 g liszt

1.5 ek. hollandi kakaópor

6 g sütőpor

40 g étolaj

A krémhez:

375 g habtejszín

300 g vaj

225 g étcsokoládé

20 g kakaópor

1 üveg meggybefőtt

A csokimázhoz:

 

100 g étcsokoládé

40g fehércsoki

 

Elkészítés

A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük. Egy műanyag tálba tesszük a csokit, a tejszínt kakaóport, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat is. Mikróba felolvasztjuk. Egy szilikon spatulával addig kevergetjük, amíg teljesen egyneművé válik. Hűtőbe tesszük a krémet, hagyjuk teljesen megdermedni.

Egy 22 cm-es kerek tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és kivajazzuk és kilisztezzük.

A piskótához a liszthez hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük az olajat, és óvatosan beleforgatjuk a lisztkeveréket is. A tésztát a tortaformába öntjük, elegyengetjük, és az előmelegített 180°Cos sütőben kb. 15 perc alatt késze sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.

A 22 cm-es tortakarikát egy tányérra tesszük, az oldalát kibéleljük sütőpapírral. A tányér aljába helyezzük a kakaós piskótát és a rátesszük a sütőpapírral bélelt tortakarikát

A krémből 4 evőkanállal egy csillagcsöves habzsákba félre teszünk. A maradék krém felét a piskótára kenjük.

A meggyel kirakosgatjuk a csokikrémre, kicsit bele is nyomkodjuk a megy szemeket. A krém másik felét a meggyszemekre kenjük, és simára egyengetjük.

Egy éjszakára hűtőbe tesszük a tortát.

Tálaláskor óvatosan leemeljük a tortakarikát és lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt.

A mázhoz az étcsokit és fehércsokit mikróba megolvasztjuk. A fehércsokit habzsákba töltjük és az étcsokit ráöntjük a torta tetejére. Az étcsokit egyenletesen elkenjük a torta tetején és fehércsokival spinnejük a torta tetejét.

A videóba látható módon díszítjük a tortát.

 Hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz megdermedjen.

Ha megkötött a csoki, a habzsákból 16 krémrózsát nyomunk körben a torta szélére. A 16 db meggyszemekkel díszítjük a torta tetejét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4918802676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása