A piskótához:
3 db tojás
70 g kristálycukorcukor
70 g liszt
1.5 ek. hollandi kakaópor
6 g sütőpor
40 g étolaj
A krémhez:
375 g habtejszín
300 g vaj
225 g étcsokoládé
20 g kakaópor
1 üveg meggybefőtt
A csokimázhoz:
100 g étcsokoládé
40g fehércsoki
Elkészítés
A krémhez a csokoládét apró darabokra törjük. Egy műanyag tálba tesszük a csokit, a tejszínt kakaóport, hozzáadjuk a kis kockákra vágott vajat is. Mikróba felolvasztjuk. Egy szilikon spatulával addig kevergetjük, amíg teljesen egyneművé válik. Hűtőbe tesszük a krémet, hagyjuk teljesen megdermedni.
Egy 22 cm-es kerek tortaforma aljába sütőpapírt teszünk és kivajazzuk és kilisztezzük.
A piskótához a liszthez hozzákeverjük a kakaóport és a sütőport. A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Belekeverjük az olajat, és óvatosan beleforgatjuk a lisztkeveréket is. A tésztát a tortaformába öntjük, elegyengetjük, és az előmelegített 180°Cos sütőben kb. 15 perc alatt késze sütjük. Rácsra téve hagyjuk kihűlni.
A 22 cm-es tortakarikát egy tányérra tesszük, az oldalát kibéleljük sütőpapírral. A tányér aljába helyezzük a kakaós piskótát és a rátesszük a sütőpapírral bélelt tortakarikát
A krémből 4 evőkanállal egy csillagcsöves habzsákba félre teszünk. A maradék krém felét a piskótára kenjük.
A meggyel kirakosgatjuk a csokikrémre, kicsit bele is nyomkodjuk a megy szemeket. A krém másik felét a meggyszemekre kenjük, és simára egyengetjük.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük a tortát.
Tálaláskor óvatosan leemeljük a tortakarikát és lehúzzuk a torta oldaláról a sütőpapírt.
A mázhoz az étcsokit és fehércsokit mikróba megolvasztjuk. A fehércsokit habzsákba töltjük és az étcsokit ráöntjük a torta tetejére. Az étcsokit egyenletesen elkenjük a torta tetején és fehércsokival spinnejük a torta tetejét.
A videóba látható módon díszítjük a tortát.
Hűtőbe tesszük, hogy a csokimáz megdermedjen.
Ha megkötött a csoki, a habzsákból 16 krémrózsát nyomunk körben a torta szélére. A 16 db meggyszemekkel díszítjük a torta tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.