Hozzávalók a tésztához:
- 4 db tojásfehérje
- 70 g liszt
- 60 g kristálycukor
- 3 ek. kókuszreszelék
- ½ csomag sütőpor
Először habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.
Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük. Előmelegített 160 °C-on (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók a krémhez:
- 4 db tojássárgája
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 180 g porcukor
- 200 g vaj
A tetejére: 5 dl tejszín és 2 csomag habfixáló
+málna szemek
A tojássárgáját és a pudingporral elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet. A kihűlt tésztára tesszük a krémet és egyenletesen elsimítjuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót. A tejszínt a krém tetejére kenjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük a süteményt. Egyenlő részre vágjuk sütit és kipakoljuk a süti tetejét málnával.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.