Hozzávalók:
- 300 g babapiskóta
- 250 g mascarpone
- 4 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
- 100 g porcukor
- 1 csomag expressz zselatin
A rétegek közé:
- ribizli lekvár
- ribizli
Elkészítése:
- Óvatosan elkeverjük a mascarponét és a habbá vert tejszínt.
- A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.
- Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a sütőkeret oldalát velük.
- A maradék babapiskótákat megforgatjuk a ribizli lekvárban és a torta aljára tesszük.
- Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel a babapiskóta tetején. Megszórjuk a krém tetejét ribizlivel.
- A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
- Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a tetejét előtte fóliázzuk le.
- A torta tetejét ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Erre kb. 300 g felvert tejszín kell.
- Díszítése tetszés szerint. Én fondant figurákkal díszítettem a torta tetejét.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418452023
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.