SütiSári

Semmi más csak sütés

Ha megjön a baba, neki készül ez a torta

dsc_1823_1.jpg

dsc_1792_1.jpg

dsc_1798_1.jpg

dsc_1799_1.jpg

 

 

 

Hozzávalók:

 

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 4 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 100 g porcukor
  • 1 csomag expressz zselatin

 

 

A rétegek közé:

 

  • ribizli lekvár
  • ribizli

 

Elkészítése:

  1. Óvatosan elkeverjük a mascarponét és a habbá vert tejszínt.
  2. A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.
  3. Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a sütőkeret oldalát velük.
  4. A maradék babapiskótákat megforgatjuk a ribizli lekvárban és a torta aljára tesszük.
  5. Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel a babapiskóta tetején. Megszórjuk a krém tetejét ribizlivel.
  6. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  7. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a tetejét előtte fóliázzuk le.
  8. A torta tetejét ekkor, felvert tejszínhabbal is díszíthetjük. Erre kb. 300 g felvert tejszín kell.
  9. Díszítése tetszés szerint. Én fondant figurákkal díszítettem a torta tetejét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr3418452023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása