SütiSári

Semmi más csak sütés

Csoki mázas kanadai szelet, megenni csak hűtve lehet

dsc_2116_1.jpg

dsc_2125_1.jpg

dsc_2129_1.jpg

dsc_2150_1.jpg

dsc_2153_1.jpg

dsc_2171_1.jpg

 

dsc_2173_1.jpg

dsc_2111_1.jpg

dsc_2114_1.jpg

Hozzávalók:

 

  • 350 g darált keksz
  • 100 g vaj
  • 80 g kristálycukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 db tojás
  • 10 evőkanál tej
  • 150 g kókuszreszelék

Krém:

  • 150 g vaj
  • 150 g cukor
  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor

Máz:

  • 150 g étcsoki
  • 1,5 dl habtejszín

 

Elkészítése:

  1. Az alap elkészítéséhez tűzhelyen főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaóport, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Addig kell főzni, amíg besűrűsödik, majd a tűzről lehúzva keverjük hozzá a száraz anyagokat és apránként a tejet.
  2. Az elkészült tésztát nyomkodjuk bele egy 25*30 cm-es tepsibe.
  3. A krémhez szükséges pudingport keverjük el 4 dl tejben. A puha vajat keverjük habosra a porcukorral.
  4. A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel. Az elkészült krémet egyenletesen kenjük a kekszes massza tetejére. Tegyük hűtőbe az alapot.
  5. A mázhoz a csokit és a tejszínt mikróban olvasszuk fel, óvatosan öntsük a süti tetejére. Tegyük vissza a nanaimo sütit a hűtőbe legalább egy éjszakára.
  6. Másnap szeletelhetjük is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4018456461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása