SütiSári

Semmi más csak sütés

Málnának itt a szezonja, sütimet így feldobja

dsc_1521_1.jpg

dsc_1530_1.jpg

dsc_1541_1.jpg

dsc_1550_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 4 db tojásfehérje
  • 70 g liszt
  • 60 g kristálycukor
  • 3 ek. kókuszreszelék
  • ½ csomag sütőpor

Először habverő gép segítségével a tojásfehérjét habbá verjük és fokozatosan hozzáadjuk a cukrot.

 

Apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kókuszreszeléket. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük. Előmelegített 160 °C-on (légkeveréses) sütőben 13 perc alatt készre sütjük.

 

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 4 db tojássárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 180 g porcukor
  • 200 g vaj

A tetejére: 5 dl tejszín és 2 csomag habfixáló

+málna szemek

 

 

A tojássárgáját és a pudingporral elkeverjük és fokozatosan hozzáadjuk a tejet. Folyamatos kevergetés mellet sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A vajat a porcukorral kihabosítjuk és kanalanként hozzáadjuk a pudingos krémet. A kihűlt tésztára tesszük a krémet és egyenletesen elsimítjuk. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót. A tejszínt a krém tetejére kenjük és egy éjszakára hűtőbe tesszük a süteményt. Egyenlő részre vágjuk sütit és kipakoljuk a süti tetejét málnával.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9518429117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása