SütiSári

Semmi más csak sütés

Itt az eper szezon, ezt az epres tiramisu tortát ki nem hagyom!!

 

 

 

dsc_1093_1.jpg

dsc_1104_1.jpg

dsc_1107_1.jpg

dsc_1128_1.jpg

szívtortaforma mérete: 18 cm

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 250 g mascarpone
  • 2 dl habtejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 120 g kristálycukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag expressz zselatin

 

 

A rétegek közé:

  • ribizli szörp

 

A tetejére:                      

 

  • 200 g eper
  • 12 g piros tortazselé
  • 2-3 ek. kristálycukor
  • 300 ml víz

 

Elkészítése:

  1. A tojásokhoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha már csípi akkor pont jó).
  2. A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt, majd ezt is habbá verjük, majd hozzákeverjük a krémhez.
  3. A krémhez hozzákeverjük az expressz zselatint.
  4. A tortakarika oldalát kibéleljük folpackkal.
  5. Levágjuk a babapiskóták végét és kipakoljuk a torta karika oldalát velük.
  6. A maradék babapiskótákat megforgatjuk a ribizli szörpben és a torta aljára tesszük.
  7. Egy adag krémet egyenletesen elkenünk kenőkéssel a babapiskóta tetején.
  8. A rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta.
  9. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, a tetejét előtte fóliázzuk le.
  10. Másnap a tortazselét, a cukrot és a vizet összekeverjük és felmelegítjük.
  11. A krém tetejére helyezzük a félbe vágott epreket.
  12. Megvárjuk, míg kihűl a zselé, és torta tetejére kanalazzuk.
  13. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6518408879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása