Hozzávalók a tésztához:
3 ek. méz
200 g kristálycukor
100 g vaj
2 db tojás
1 kk. szódabikarbóna
1 kk. ecet
450 g liszt
1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
397 g sűrített tej
4 dl tej
40 g vaníliás pudingpor
140 g vaj
6 ek. karamell öntet
100 g darált dió
+szeder lekvár
40 g étcsoki+ 1 ek. tej
Elkészítése:
A mézet, a cukrot, a vajat és az ecetet felmelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lisztet, a sót és a szódabikarbónát szárazon egy tálban összekeverjük.
Hozzáadjuk a mézes keveréket a lisztes keverékhez majd a tojásokat is hozzákeverjük.
Öt részre osztjuk, és lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük a lapokat.
Előmelegített sütőben 180°C fokon 5 percig sütjük őket.
A tejet és a pudingot összekeverjük egy gyorsforralóban.
Puding sűrűségűre főzzük majd hozzáadjuk a vajat.
A puding felszínére fóliát teszünk, hogy ne bőrösödjön a teteje.
Hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz a sűrített tejet, a darált diót és a karamell szószt.
Az első tésztalapot keretbe helyezzük és lekenjük 2 kis kanál szeder lekvárral és egy adag krémmel.
Jöhet a következő lap és addig folytatjuk míg az utolsó előtti laphoz nem érünk.
Az utolsó lapot összemorzsoljuk és a torta tetejére szórjuk.
Fóliával lefedve 1 órára a hűtőbe tesszük.
Másnap kivágjuk a keretből.
A csokit a tejjel a mikróban felmelegítjük és habzsákba töltjük. A marlenka tetejét ezzel spineljük.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.