Hozzávalók a keksz alaphoz:
- 800 g darált háztartási keksz
- 500 ml tej
- 5 ek. kakaópor
- 200 g porcukor (ízlés szerint)
- 40 g kókuszreszelék
A krémhez:
- 500 g mascapone
- 250 g porcukor (ízlés szerint)
- 200 g kókuszreszelék (ízlés szerint)
- 100 g vaj
Elkészítés
- A puha vajat és a mascarponét keverjük jól ki a porcukorral, keverjük hozzá a kókuszreszeléket és tegyük félre.
- A tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk. A folyadékot fokozatosan adagoljuk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk.
- 0sztjuk el 5 részre a tortamasszát. Szórjunk kókuszreszeléket a deszkára és azon nyújtsuk ki a lapokat. Tegyük a kinyújtott lapra a 20 cm-es tortaforma alját és vágjuk körbe. A többi tészta masszával is így járjunk el. A leesett tésztamasszát gyúrjuk össze, nyújtsuk ki téglalapra, kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel. Ebből lesz a díszítés majd a tetejére.
- A lapokat egyenként rakjuk egymásra, miután a tetejüket megkentük a krémmel
- Tegyük a hűtőbe 1-2 órára, majd szeleteljük.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr9818286547
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.