Hozzávalók a tésztához:
- 300 g liszt
- 200 g vaj
- 100 g porcukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 170 g étcsoki
- 1 kk. olaj
+ lekvár
Elkészítés:
- A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd utána hozzáadjuk a porcukrot, végül hozzáadjuk a tojássárgáját a tésztához. Összegyúrjuk a tésztát.
- 30 perce a hűtőben pihentetjük.
- A tésztát 3 mm vastagságúra kinyújtjuk és karácsonyi szaggatókkal kiszaggatjuk.
- Előmelegített 180°C-os sütőben 10 -15 perc alatt készre sütjük.
- Hagyjuk teljesen kihűlni, majd 1-1 darabot lekvárral összeragasztunk.
- Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét, és hozzákeverjük az étolajat, majd belemártogatjuk a sütik tetejét.
- Sütőpapírra tesszük, és hagyjuk, hogy a csoki megszilárduljon. Lezárható tetejű dobozban tároljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7218278307
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.