SütiSári

Semmi más csak sütés

Friss kaporral gazdagon, ezzel a levessel jól lakom

dsc_9593_1.jpg

 

Hozzávalók:

  • 400 g csontos csirkemell
  • 500 g fagyasztott zöldségmix
  • 1 db paszternák
  • 150 g tejföl
  • 1,2 l víz
  • 2 ek. citromlé
  • 2 ek. étolaj
  • 2 db babérlevél
  • bors
  • 1 csokor kapor
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db marhahúsleves kocka

Elkészítése:

  1. A hagymát megpároljuk a vajon, rádobjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk. Megpirítjuk a csirkehúst.
  2. Ha már barnul, hozzáadjuk a felkockázott paszternákot és a felengedett zöldség mixet majd felöntjük a vízzel és beletesszük a babérleveleket. Közepes lángon főzzük, amíg a hús megpuhul és a zöldségek kellemesen haraphatók lesznek.
  3. Ezután hőkiegyenlítéssel kevés meleg levest elkeverünk a tejföllel, és úgy adjuk azt a leveshez. Hozzákeverjük a citromlevet a leveshez.
  4. Egyszer felforraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet.
  5. Frissen aprított kaporral gazdagon megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr718270401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása