SütiSári

Semmi más csak sütés

Lélekmelegítő forró leves, hidd el, most ez kell neked

dsc_9079_1.jpg

dsc_9081_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 60 g vaj
  • 400 g sertéslapocka
  • só, bors
  • 1 ek passzírozott paradicsom
  • 1 db zöldségleveskocka
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál paszternák
  • 400 g zöldborsó
  • 2 kk. szárított petrezselyem
  • 1 tk finomliszt
  • 200 ml tejszín
  • 1,2 l víz

A gombóchoz

  • 500 g főtt burgonya
  • 1 csipet só
  • 150 g finomliszt
  • 1 db tojás

 

Elkészítés:

  • A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük.
  • Ha kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást.
  • A hagymát megpároljuk a vajon, rádobjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már láthatóan veszített a nedvességtartalmából, hozzákeverjük a paradicsompürét. Kevergetés közben hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon, majd kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen.
  • Mikor megint visszapirult, és körülbelül félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk a szárított petrezselyemmel, kicsit összepároljuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Beleszórjuk a zöldborsót, és ha felforrt, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és lassan főzzük tovább.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7018245051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása