Hozzávalók:
- 1 fej vöröshagyma
- 60 g vaj
- 400 g sertéslapocka
- só, bors
- 1 ek passzírozott paradicsom
- 1 db zöldségleveskocka
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál paszternák
- 400 g zöldborsó
- 2 kk. szárított petrezselyem
- 1 tk finomliszt
- 200 ml tejszín
- 1,2 l víz
A gombóchoz
- 500 g főtt burgonya
- 1 csipet só
- 150 g finomliszt
- 1 db tojás
Elkészítés:
- A gombóchoz a burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és még forrón összetörjük.
- Ha kihűlt, sózzuk, hozzákeverjük a lisztet és a tojást.
- A hagymát megpároljuk a vajon, rádobjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk. Ha a hús már láthatóan veszített a nedvességtartalmából, hozzákeverjük a paradicsompürét. Kevergetés közben hagyjuk, hogy kicsit megpiruljon, majd kevés vízzel vagy alaplével pótoljuk a folyadékveszteséget, nehogy leégjen.
- Mikor megint visszapirult, és körülbelül félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott zöldségeket, megszórjuk a szárított petrezselyemmel, kicsit összepároljuk, majd felöntjük vízzel vagy alaplével. Beleszórjuk a zöldborsót, és ha felforrt, beleöntjük a liszttel elkevert tejszínt, és lassan főzzük tovább.
- Közben a pihentetett tésztából 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat formálunk, amiket egyszerre adunk hozzá a kész leveshez. Ha a gombócok feljöttek a leves tetejére, kész is van a leves.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr6318245051
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.