Hozzávalók egy 21 cm átmérőjű pitéhez:
- 150 g liszt
- 100 g vaj
- 50 g kristálycukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- fél citrom reszelt héja
A tészta elkészítése:
- A lisztet, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a citrom reszelt héját összekeverjük, majd utána a vajat belemorzsoljuk. Hozzáadjuk a tojássárgáját.
- Összegyúrjuk a tésztát és 30 percre a hűtőbe tesszük.
- Miközben a tészta a hűtőben pihen, elkészítjük a töltelékét.
A töltelék hozzávalói:
- 7 db alma
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kk. mézeskalácsfűszeres keverék
- 2 kiskanál citromlé
- 100 g darált dió
- 100 g kristálycukor
- Az almát megpucoljuk, lereszeljük és kifacsarjuk az alma levét. Minden hozzávalót elkeverjük a kifacsart almával.
- Miután a tészta pihent kinyújtjuk és formába helyezzük. A felesleges részeket levágjuk és a tészta alját villával megszurkáljuk. A tészta felszínére sütőpapírt helyezünk és babot öntünk rá.
- Előmelegített sütőben 180°C-on (alsó-felső sütési mód) 11 percig sütjük. Ha a tészta készen van, akkor levesszük róla a babot és a sütőpapírt. Lekenjük vékonyan baracklekvárral a tésztát és ráhelyezzük a tölteléket. A pite tetejét tetszőleges módon díszíthetjük, a megmarad tésztából. A pitét visszatesszük a sütőbe és 25 perc alatt készre sütjük. De ez sütő fajtájától függ! Ha már aranybarna, akkor kész.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr518240699
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.