Hozzávalók:
- 32 db kovászos uborka
- 2 ek só
- 2 l víz
- 2 ek aktív kovász
- 1 kk. koriander mag
- 1 kk. mustármag
- 1 kk. bors
- 2 babérlevél
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 csomag kapor
Elkészítés
- Az uborkákat megmosom, a végeit levágom és keresztben bemetszem úgy, hogy a végeknél kihagyom, hogy egybe maradjon.
- A vizet a sóval együtt felforralom és hagyom langyosra hűlni.
- Az üveg aljára a megmosott kapor felét tesszük, hozzáadjuk a koriandert, a mustármagot és a borsot, és rátesszük 1 ek aktív kovászt.
- Lerakjuk az első sor uborkát szokásos módon, állítva egymás mellé. Köztük elhelyezem a fokhagyma gerezdek felét, majd folytatjuk az uborkák lerakását, a maradék fokhagymával és a babérlevelekkel.
- A rétegezést a kaporral fejezzük be, majd ráteszek 1 ek aktív kovászt.
- Az üveget felöntjük a langyos sós lével, lefedjük és tálcára téve meleg helyre tesszük.
- 3 nap alatt el is készül a finom kovászos uborka. Leszedjük a kaprot, az uborkát áttesszük egy másik üvegekbe és rászűrjük a levét. Hűtőben tároljuk.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018185899
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.