SütiSári

Semmi más csak sütés

Frissít, hűsít a kovászos uborka, úgy is itt van már a szezonja

dsc_7711_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 32 db kovászos uborka
  • 2 ek só
  • 2 l víz
  • 2 ek aktív kovász
  • 1 kk. koriander mag
  • 1 kk. mustármag
  • 1 kk. bors
  • 2 babérlevél
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 csomag kapor

Elkészítés

  1. Az uborkákat megmosom, a végeit levágom és keresztben bemetszem úgy, hogy a végeknél kihagyom, hogy egybe maradjon.
  2. A vizet a sóval együtt felforralom és hagyom langyosra hűlni.
  3. Az üveg aljára a megmosott kapor felét tesszük, hozzáadjuk a koriandert, a mustármagot és a borsot, és rátesszük 1 ek aktív kovászt.
  4. Lerakjuk az első sor uborkát szokásos módon, állítva egymás mellé. Köztük elhelyezem a fokhagyma gerezdek felét, majd folytatjuk az uborkák lerakását, a maradék fokhagymával és a babérlevelekkel.
  5. A rétegezést a kaporral fejezzük be, majd ráteszek 1 ek aktív kovászt.
  6. Az üveget felöntjük a langyos sós lével, lefedjük és tálcára téve meleg helyre tesszük.
  7. 3 nap alatt el is készül a finom kovászos uborka. Leszedjük a kaprot, az uborkát áttesszük egy másik üvegekbe és rászűrjük a levét. Hűtőben tároljuk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr2018185899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása