SütiSári

Semmi más csak sütés

Vágysz egy finom kis édesre? Akkor csapj le erre a krémesre!

dsc_6032_1_1.jpg

dsc_6045_2_1.jpg

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 400 g liszt
  • 1 csipet só
  • 100 g kristálycukor
  • 100 g vaj
  • 1 kk. szódabikarbóna
  • 2 db tojás
  • 30 g víz
  • 1 ek. méz

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 700 g tej
  • 3 tojássárgája
  • 250 g vaj
  • 200 g kristálycukor

Hozzávalók a diós piskótához:

  • 3 db tojásfehérje
  • 3 db tojás
  • 150 g cukor
  • 3 ek. víz
  • 150 g liszt
  • 6 g sütőpor
  • 50 g olaj
  • 150 g dió

Elkészítése:

  1. A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
  2. A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a vizet a tésztához.
  4. A tésztát összegyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk.
  5. A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30 cm-es) helyezzük.
  6. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 10 perc alatt megsütjük a 2 lapot.
  7. A pudingport, tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
  8. Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
  9. Miután kihűlt pudingokhoz hozzáadjuk a puha vaj kockákat és habverő géppel kikeverjük a krémet.
  10. A diós piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, vízzel és az olajjal.
  11. Óvatosan belekeverjük a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  12. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 °C-os (alsó-felső sütés) sütőben 20 perc alatt készre sütjük a piskótát.
  13. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az első tészta alapot.
  14. A lap tetejére a krém felét egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a diós piskótát.
  15. A diós piskóta tetején egyenletesen elkenjük a maradék krémet.
  16. Az utolsó lapot is ráhelyezzük a süti tetejére.
  17. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a diós a krémest.
  18. Másnap szeleteljük a süteményt.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418119078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása