Hozzávalók a tésztához:
- 400 g liszt
- 1 csipet só
- 100 g kristálycukor
- 100 g vaj
- 1 kk. szódabikarbóna
- 2 db tojás
- 30 g víz
- 1 ek. méz
Hozzávalók a krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 700 g tej
- 3 tojássárgája
- 250 g vaj
- 200 g kristálycukor
Hozzávalók a diós piskótához:
- 3 db tojásfehérje
- 3 db tojás
- 150 g cukor
- 3 ek. víz
- 150 g liszt
- 6 g sütőpor
- 50 g olaj
- 150 g dió
Elkészítése:
- A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
- A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a tojást és a vizet a tésztához.
- A tésztát összegyúrjuk, majd 2 egyenlő részre osztjuk.
- A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30 cm-es) helyezzük.
- Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 10 perc alatt megsütjük a 2 lapot.
- A pudingport, tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
- Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
- Miután kihűlt pudingokhoz hozzáadjuk a puha vaj kockákat és habverő géppel kikeverjük a krémet.
- A diós piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral, vízzel és az olajjal.
- Óvatosan belekeverjük a darált diót, majd a sütőporral elkevert lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe (amin a lapokat sütöttük) öntjük a masszát, és 180 °C-os (alsó-felső sütés) sütőben 20 perc alatt készre sütjük a piskótát.
- Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az első tészta alapot.
- A lap tetejére a krém felét egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a diós piskótát.
- A diós piskóta tetején egyenletesen elkenjük a maradék krémet.
- Az utolsó lapot is ráhelyezzük a süti tetejére.
- Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a diós a krémest.
- Másnap szeleteljük a süteményt.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr8418119078
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.