SütiSári

Semmi más csak sütés

Miért ez a neve a sütinek, hogy mimóza? Mert ha nem eszed, megsértődik a piskóta

 

Hozzávalók a tésztához:

  • 500 g liszt
  • 1 csipet só
  • 3 ek. tejföl
  • 100 g kristálycukor
  • 200 g vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 1 db tojás

Hozzávalók a krémhez:

 

  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 500 g tej
  • 250 g vaj
  • 150 g kristálycukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve

    + ribizli lekvár

 

 

 

Elkészítése:

 

  1. A lisztet, a sót és a cukrot egy tálban összekeverjük.
  2. A száraz összetevőket a vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt a tésztához.
  4. A tésztát összegyúrjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk.
  5. A tésztákat lisztezett deszkán kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe (20X30 cm-es) helyezzük.
  6. Előmelegített sütőbe 180 °C-os (alsó-felső sütés) 10 perc alatt megsütjük a 4 lapot.
  7. A pudingport, tejet és a kristálycukrot összekeverjük.
  8. Pudingot főzünk és hagyjuk kihűlni.
  9. Miután kihűlt pudingokhoz hozzáadjuk a puha vaj kockákat és habverő géppel kikeverjük a krémet.
  10. Egy 20x30 cm keretbe helyezzük az első tészta alapot.
  11. A lap tetejére a krém egyik részét egyenletesen elkenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztát.
  12. A második rétegre elkenjük egyenletesen a ribizli lekvárt.
  13. Harmadik tészta lapot ráhelyezzük a lekváros rétegre és egyenletesen elkenjük a maradék krémet.
  14. Az utolsó lapot is ráhelyezzük a süti tetejére.
  15. Lefedjük fóliával és egy éjszakára pihentetjük a hűtőben a mimóza szeletet.
  16. Másnap szeleteljük a süteményt.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5218109160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása