Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 50 g vaj
- 1 tk. kristálycukor
- 150 ml víz
- 13 g élesztő
- 15 g só
- 2 ek. olaj
Hozzávalók a paradicsom szószhoz:
- 1 ek. olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk. oregánó
- 6 db bazsalikom levél
- 3 ek. ketchup
- 1 konzerv paradicsom
Elkészítése:
- A száraz anyagokat a dagasztó gép edényében összekeverjük.
- A langyos vízbe a cukrot beletesszük, összekeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt.
- 15 perc alatt felfuttatjuk az élesztőt.
- Maradék hozzávalót hozzáadjuk a tésztához.
- Ha összeállt a tészta és elválik az edény falától akkor letakarva 1 óráig kelesztjük.
- A pizzaszószhoz olajt hevítünk egy lábasban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd ráöntjük paradicsomot.
- Hozzáadjuk a maradék hozzávalókat és a fűszereket.
- Félre tesszük a szószt.
- A tésztát lisztezett deszkán kb. 32 cm-esre nyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük
- Megkenjük a pizza szósszal, megszórjuk a sonkával és a felkockázott ananásszal, ráreszeljük a sajtot.
- Előmelegített sütőben 230°C-on 15 percig süssük a pizzát.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4918093216
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.