SütiSári

Semmi más csak sütés

Rém egyszerű krém a Bajor krém

 

Hozzávalók

  • 250 ml tej
  • 2 db lapzselatin
  • 2 db tojássárgája
  • 100 g kristálycukor
  • 250 ml habtejszín
  • 2 ek vanília aroma.

 

A gyümölcs réteg

  • 250 g feketeribizli
  • 100 g víz
  • 60 g kristálycukor
  • 1 db lapzselatin
  • 2 szál citromfű apóra vágva

Elkészítése:

  1. Először a poharakat előkészítjük. Muffin forma alá félbe vágott papírzsepit helyezünk. Ráhelyezzük a poharakat egy kicsit megdöntve és félre tesszük.
  2. A tejet felfőzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
  3. A tojássárgákat a cukorral egy fémedényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Levesszük a tűzről.
  4. A kifacsart zselatint a még meleg krémben felolvasztjuk. A krémet hűlni hagyjuk, közben megkeverjük.
  5. Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
  6. A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (300 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
  7. A fekete ribizlit botmixerrel átdolgozzuk és megmelegítjük. A cukrot és citromfüvet hozzáadjuk, majd leszűrjük. Elkeverjük benne az előre beáztatott lapzselatint.
  8. Megvárjuk még szobahőmérsékletű lesz és a poharakat 90°-kal elforgatjuk. Ráöntjük a fekete ribizlis részt és hűtőbe tesszük.
  9. A díszítése tetszés szerint. Én csak friss gyümölcsökkel díszítettem.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218092914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása