Hozzávalók
- 250 ml tej
- 2 db lapzselatin
- 2 db tojássárgája
- 100 g kristálycukor
- 250 ml habtejszín
- 2 ek vanília aroma.
A gyümölcs réteg
- 250 g feketeribizli
- 100 g víz
- 60 g kristálycukor
- 1 db lapzselatin
- 2 szál citromfű apóra vágva
Elkészítése:
- Először a poharakat előkészítjük. Muffin forma alá félbe vágott papírzsepit helyezünk. Ráhelyezzük a poharakat egy kicsit megdöntve és félre tesszük.
- A tejet felfőzzük. A zselatint hideg vízbe áztatjuk.
- A tojássárgákat a cukorral egy fémedényben elkeverjük, majd a forró tejet apránként hozzákeverjük. Levesszük a tűzről.
- A kifacsart zselatint a még meleg krémben felolvasztjuk. A krémet hűlni hagyjuk, közben megkeverjük.
- Mikor a krém dermedni kezd, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt.
- A krémet hideg vízzel kiöblített formákba (300 ml) töltjük, majd a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
- A fekete ribizlit botmixerrel átdolgozzuk és megmelegítjük. A cukrot és citromfüvet hozzáadjuk, majd leszűrjük. Elkeverjük benne az előre beáztatott lapzselatint.
- Megvárjuk még szobahőmérsékletű lesz és a poharakat 90°-kal elforgatjuk. Ráöntjük a fekete ribizlis részt és hűtőbe tesszük.
- A díszítése tetszés szerint. Én csak friss gyümölcsökkel díszítettem.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr4218092914
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.