SütiSári

Semmi más csak sütés

Nem kell para ez nem tiramisu, Ez üdítő zöld matchamisu

dsc_2870_2.jpg

 

Hozzávalók:

  • 300 g babapiskóta
  • 2 ek. matcha por
  • 150 g víz
  • 2 ek. cukor

Hozzávalók a krémhez:

  • 250 g mascarpone
  • 250 g tejszín (min. 35%-os zsírtartalmú)
  • 75 g kristálycukor
  • 1 csomag habfixáló
  • 2 db tojás

A tetejére: matcha por

A rétegek közé: 

  • 2 ek. szeder lekvár
  • szeder

 

Az edény mérete:18x30 cm

Elkészítése:

  1. Először a vizet felforraljuk hozzáadjuk a matchát és a cukrot. Hagyjuk, hogy a machás keverék kihűljön.
  2. Utána a tojáshoz hozzákeverjük a kimért cukrot. Vízgőz fölött addig melegítjük a tojásokat, amíg el nem érjük a 60 °C-ot (ha nincsen hőmérő, akkor az ujjunkkal ellenőrizhetjük, ha csíp akkor jó). A tojásos keveréket addig verjük habverővel míg ki nem hűl.
  3. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a habfixálót.
  4. Óvatosan hozzákeverjük a mascarponét és a tejszínt. A babapiskótákat megforgatjuk a matchás keverékben és az edény aljára tesszük.
  5. Jöhet egy adag krém és elsimítjuk.
  6. A lekvár elkenjük a krém tetején és egyenletesen megszórjuk szederrel. Ezt addig folytatjuk, míg el nem fogy a babapiskóta. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük matchamisut.
  7. Másnap szederrel díszítjük és megszórjuk matcha porral a matchamisu tetejét.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1018093290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása