SütiSári

Semmi más csak sütés

Ebbe a csokiba szezám zárul, beleharapsz, íze eléd tárul

dsc_2326_1.jpg

dsc_2331_1.jpg

dsc_2333_1.jpg

dsc_2343_1.jpg

dsc_2404_1.jpg

dsc_2408_1.jpg

dsc_2409_1.jpg

dsc_2414_1.jpg

 

 

Hozzávalók:

  • 100 g tejcsoki
  • 2 ek. pisztácia krém
  • 1 ek. tahini
  • 1 marék ostya
  • 20 g vaj
  • 100 g fehér csoki

Elkészítés:

  1. Kevés vajon megpirítjuk az ostyát.
  2. Hozzáadjuk a pisztácia krémet, a tahinit és a pirított ostyát.
  3. Enyhén folyós állagot kell kapnunk.
  4. Félre tesszük a tölteléket.
  5. A fehér csokit felolvasztjuk a mikróban és tetszés szerint színezzük a csokit.
  6. A bonbon formába adagoljuk az olvadt, színezett fehér csokit
  7. Pár perce a hűtőbe tesszük bonbon formát és megvárjuk míg megköt a csoki kéreg.
  8. Tejcsoki felét felolvasztjuk a mikróban.
  9. Az olvadt tejcsokival elkészítjük a bonbon második kérgét. A bonbon forma aljára kenjük úgy, hogy az oldalát is lekenjük vele.
  10. Berakjuk pár percre a fagyasztóba a formát úgy, hogy megdermedjen a csoki.
  11. Ezután kivesszük és megtöltjük a pisztácia krémmel.
  12. Pár percre visszatesszük a fagyasztóba.
  13. A tejcsoki másik felét felolvasztjuk, és rákenjük a bonbon forma tetejére.
  14. Fagyasztóba tesszük a formát 1-2 órára.
  15. Kivesszük a csokit formából és már fogyaszthatjuk is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7818465963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

SütiSári

Friss topikok

Facebook oldaldoboz

süti beállítások módosítása