Hozzávalók:
- 100 g tejcsoki
- 2 ek. pisztácia krém
- 1 ek. tahini
- 1 marék ostya
- 20 g vaj
- 100 g fehér csoki
Elkészítés:
- Kevés vajon megpirítjuk az ostyát.
- Hozzáadjuk a pisztácia krémet, a tahinit és a pirított ostyát.
- Enyhén folyós állagot kell kapnunk.
- Félre tesszük a tölteléket.
- A fehér csokit felolvasztjuk a mikróban és tetszés szerint színezzük a csokit.
- A bonbon formába adagoljuk az olvadt, színezett fehér csokit
- Pár perce a hűtőbe tesszük bonbon formát és megvárjuk míg megköt a csoki kéreg.
- Tejcsoki felét felolvasztjuk a mikróban.
- Az olvadt tejcsokival elkészítjük a bonbon második kérgét. A bonbon forma aljára kenjük úgy, hogy az oldalát is lekenjük vele.
- Berakjuk pár percre a fagyasztóba a formát úgy, hogy megdermedjen a csoki.
- Ezután kivesszük és megtöltjük a pisztácia krémmel.
- Pár percre visszatesszük a fagyasztóba.
- A tejcsoki másik felét felolvasztjuk, és rákenjük a bonbon forma tetejére.
- Fagyasztóba tesszük a formát 1-2 órára.
- Kivesszük a csokit formából és már fogyaszthatjuk is.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr7818465963
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.