Hozzávalók a mini csokis japán sajttortához:
- 250 g mascarpone
- 33 g tej
- 50 g vaj
- 2 db tojássárgája
- 15 g liszt
- 15 g keményítő
- 2 db tojásfehérje
- 60 g kristálycukor
- 2 ek. vanília aroma
Elkészítése:
- A mascarponét, a vajat és a tejet feltesszük melegíteni.
- Hozzáadjuk a tojássárgájához a mascarponés keveréket és a vanília aromát.
- Utána hozzászitáljuk a lisztet és a keményítőt.
- A tojásfehérjét a cukorral habbá verjük és óvatosan hozzákeverjük a tojásos keverékhez.
- Szilikonos muffin formákba öntjük a tésztát és egy kenőkéssel elkenjük a tetejüket.
- Egy tepsibe tesszük a formákat és a tepsi aljára 0.5 liter forró vizet öntünk.
- Előmelegített sütőben 160°C-os sütőben 25 percig sütjük.
- Levesszük a hőmérsékletet és 140°C-os sütőben még 30-35 percig sütjük.
- Díszítésem: maci keksz a sajttorta tetejére.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr1418092888
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.