Köszönöm mindenkinek, akik feliratkoztak a csatornámra és velem tartotok az én sütis kalandjaimmal.
Hozzávalók a piskótához:
- 5 db tojás
- 80 g kristálycukor
- 80 g liszt
- 20 kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 70 g kristálycukor
- 5 dl tej
- 3 kk. vanília aroma
- 2 db tojássárgája
+ szőlőlekvár
mangó konzerv
Elkészítése:
- Egy tálban a tojásokat a cukorral habverő gép segítségével fehéredésig habbá verjük.
- Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, óvatos mozdulatokkal elkeverjük a tojásos keverékben.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és egyenletesen elkenjük kenőkés segítségével.
- A piskótát előmelegített sütőben 180°C-on (alsó –felső) sütésen sütjük 10-percig.
- Tűpróbával ellenőrizzük.
- Miután kihűlt, a piskótáról leszedjük a sütőpapírt és egy másik sütőpapírra tesszük.
- Négyzet alakúra kiszaggatjuk őket. A krém elkészítése:
- A vaníliás pudingport, a vanília aromát, a tojássárgáját, a tejet és a cukrot összekeverjük, és puding sűrűségűre főzzük. Kihűtjük.
- A krémet egy csillagcsöves habzsákba töltjük.
- A piskótát lekenjük szőlőlekvárral, utána a krémet kinyomjuk a habzsákból a piskótára. Megszórjuk a mangó darabokkal a tejszín tetejét és az utolsó két réteget a tortának ugyanígy rétegezzük. (karamellás mini torta. A fehér csokis mini tortát is így rétegeztük.
- Díszítése a videóban a látható módon.
A bejegyzés trackback címe:
https://sutisari.blog.hu/api/trackback/id/tr5518093028
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.